Bezpečný Valentín

Združenie STORM tradične organizuje preventívnu akciu na deň sv. Valentína – Bezpečný Valentín. Aj tento rok bude zameraný na prevenciu nákazy pohlavne prenosných ochorení ako je HIV/AIDS, chlamídiové infekcie, kvapavka, syfilis a.i..

Pracovníci a dobrovoľníci združenia budú v priebehu 14 – 15teho februára 2013 vo večerných hodinách navštevovať miestne bary, diskotéky a kaviarne. Ponúkaný leták bude obsahovať základné informácie o formách nákazy, prejavoch, možnostiach prevencie a liečby jednotlivých ochorení. Zároveň v ňom bude vlepený prezervatív ako jedna z najbežnejších alternatív ochrany pri pohlavnom styku. Oslovení obyvatelia sa budú môcť taktiež zúčastniť aj zaujímavého kvízu a získať tak nové vedomosti o tejto problematike. Akcia prebehne v meste Nitra, Sereď a Trnava a plánuje sa osloviť 22 pohostinstiev a distribuovať viac než 500 letákov.

Združenie STORM sa venuje nielen osvetovým činnostiam pre širokú verejnosť ako je napr. Sviečkový pochod v rámci boja proti HIV/AIDS alebo boj proti obchodovaniu s ľuďmi a pod. Systematicky rozvíja programy ochrany verejného zdravia s cieľovými skupinami užívateľov drog a osôb pracujúcich v sex-biznise, ale aj programy práce s neorganizovanými skupinami detí a mládeže, či študentov na školách.

Kontakt: Mgr. Andrea Hugáňová, PhD., 0907 361 011 andrea.stormnr@gmail.com

Podporujú nás: Nadácia Orange, Nadácia SPP, Intenda, MINV SR, Nadácia pre deti Slovenska, Úrad vlády SR, Nitriansky a Trnavský samosprávny kraj Nadácia Orange Nadácia SPP Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky Intenda Nadácia pre deti Slovenska Nitriansky samosprávny kraj Trnavský samosprávny kraj www.isgdent.com/ www.nordzucker.sk www.pulimedical.sk www.teekanne.sk Nadácia Granvia Nitrianska komunitná nadácia Erasmus Plus Nitra Deň prohuman.sk isexshop.sk e-kondomy.sk EEA Grants Norway Grants Nadácia otvorenej spoločnosti mesto Nitra mesto Sereď mesto Trnava Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Ministerstvo zdravotníctva Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Nadácia Pontis Reckitt Benckiser Slovensko