Čo to vlastne ZÓNA je ?

Priestor, anonymné miesto, chvíľka pre seba, útočisko pre pomoc v riešení si problémov, miesto kde ma vypočujú a neodmietnu ...

Je to naše kontaktné centrum pre klientov, primárne pre injekčných užívateľov drog /pervitín, heroín, suboxon/ a ľudí pracujúcich v sex-biznise. Poskytujeme aj sociálne poradenstvo pre širokú verejnosť v problematike závislosti, či už sa táto téma priamo týka vás alebo vášho okolia. Taktiež sa nám môžete ozvať ak nájdete voľne pohodenú injekčnú striekačku, my ju následne bezpečne zlikvidujeme a tak spoločne chránime verejné zdravie.

Neváhajte sa nám ozvať
telefonicky na číslo: 0905 943 229
mailom na zdruzenie.storm@gmail.com
v rámci našej e-poradne nás nájdete na linku: http://www.e-poradna.sk/
alebo na sociálnej sieti Facebook https://www.facebook.com/zdruzenie.storm/

V kontaktnom centre máme pre klientov možnosť byť oveľa dlhšie, než nám to umožňuje práca v teréne. ZÓNA je otvorená od 9:00 do 14:00 každý pondelok, utorok, stredu. Klientom poskytujeme služby, ako: výmenu injekčných striekačiek, poradenstvo v rôznych oblastiach . právne, zdravotné, v oblasti liečby, sociálne; ale aj sociálnu asistenciu.

Štvrtok máme možnosť poskytovať individuálne sociálne poradenstvo pre našich klientov a venovať sa výlučne tomu, čo potrebujú poriešiť, zorientovať sa. Cieľom je aby si našli priestor naviac a mali záujem riešiť aj problémovejšie situácie, ktoré bežné dni nestíhajú riešiť. Ponúkame individuálny priestor a súkromie v dôvernej a samozrejme ako aj naša celá služba v anonymnej atmosfére.

V Zóne pracujeme štyria sociálni pracovníci. Kontaktné centrum sa nachádza v Seredi v budove polikliniky, sme v centre a blízko všetkého. Našim cieľom je poskytovať služby v rámci filozofie znižovanie rizík, či už v oblasti užívania, alebo pri inej rizikovej činnosti. Sme zástancovia názoru, že človek sa môže sám rozhodnúť akou cestou sa v živote vyberie, a čo bude robiť. No keď už sa rozhodne pre užívanie, tak sa snažíme aby to bolo pre okolie, čo najmenej ohrozujúce a pre samotného klienta čo najmenej rizikové.

Ak vás naša služba zaujala a navštevujete univerzitu, sme tu aj pre vás. Ak máte možnosť a záujem využiť svoj voľný čas, školskú prax a radi by ste využili v prospech pomoci druhým, rozvoju vašich zručností, k spoznaniu špecifickej klientely, ozvite sa nám.

autorka: Mgr. Nikoletta Balázsová, Sociálna pracovníčka Združenia STORM