Rekonštrukcia klubu CIRKUS

O rekonštrukcii Klubu sme s deckami len pravdupovediac snívali. Počas uplynulého roka sme zo strany na stranu presúvali starý nábytok, aby sme mali pocit zmeny. Boli sme vďační za priestor a nábytok, ktorý v ňom máme, pretože to boli zväčša dary, avšak túžili sme po zmene.

Po informácii o podporení Projektov na rekonštrukciu sme začali podnikať prvé kroky. S mladými sme diskutovali o tom, akoby mal nový Klub vyzerať, čo by sa im páčilo. Prostredníctvom FB ankiet si mohli mladí vyjadriť svoj názor a hlasovali za rôzne varianty vizuálu Klubu. Po záverečnej dohode a nákrese Klubu sme pokračovali ďalej.

Postupne sme sa museli rozlúčiť so starým nábytkom a Klub vyprázdniť. Všetko potrebné uložiť do škatúľ. Skladovanie v kancelárii nebolo veľmi príjemné ale hovorili sme si, že to bude stáť za to.

Nastal čas pre dobrovoľníkov a praktické činnosti priamo v Klube ako oškrabávanie, oprava stien a ich následné maľovanie. Ďalej sa vykonávali ďalšie menšie práce ako natieranie, čistenie a pod. Výmena dvier bola pre nášho externého majstra najväčšia výzva. A musím povedať, že výzva bola úspešne zvládnutá. S výmenou linolea sa bravúrne popasovali naši páni STORMáci.

Po náročnejších prácach sme začali s objednávaním nábytku, dizajnovaním a skladaním. Po tej makačke to bola už radosť. Veľmi sa teším zo stojanu na letáky, pretože ich takto majú decká na očiach, čo sa potvrdilo hneď ako si klient z neho vzal letáky. Na záver to boli posledné detaily, vešanie fotografií, písanie na tabuľu privítanie mladých v novom Klube.

Mladí sú z Klubu nadšení:

„Tie dvere sú super, už ich dokážem otvoriť aj ja keď som to predtým nedal ani po výdatnom obede.“ (klient 12 r.)

„Páči sa mi to tu. Je to ako v obývačke, ako doma.“ (klientka 14 r.)

„Tie letáky som si predtým nevšimol, super.“(klient 18 r.)

„Tie závesy sú bomba a ako to ladí s vankúšmi.“(klientka 17 r.)

„To na tú stenu môžeme aj písať aj kresliť? Môžem sa podpísať? (klient 18 r.)

„Máme nové skateboardy, požičiam si...“ (klient 11 r.)

A mnoho ďalších vyjadrení. Viac už podľa mňa písať netreba, ale jedno ma ešte pobavilo. „To už ste aj tie staré okná mohli vymeniť.“ (klientka 16 r.)

Takto som celú rekonštrukciu vnímala ja. Chcem sa poďakovať všetkým dobrovoľníkom, STORMákom, deckám z CIRKUSu, ktorí svojimi nápadmi či pracovným nasadením prispeli k tomu ako teraz vyzerá klub CIRKUS.

Veľké ĎAKUJEME však smeruje sponzorom, ktorí finančne podporili naše Projekty. Bez Vás by to nešlo Nadácia Orange, Nadácia pre deti Slovenska, Hodina deťom a Implementačná agentúra MPSVR SR z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja vrámci Operačného programu pre Ľudské zdroje.